9. september 2014

25 år med grønlandsk proviant

Den grønlandske levnedsmiddelskole Inuili blev 25 år

Festmenuen var sammensat af Inunnguaq, der til daglig
arbejder på Hotel Arctic i Ilulissat. Den femretters menu
var baseret på grønlandske råvarer som her lam.
Foto: Anne Marie Knudsen
Champagnen blev selvfølgelig åbnet med sabel.
Foto: Anne Marie Knudsen
Det gik ikke stille af sig, da den grønlandske levnesmiddelskole Inuili forleden fyldte 25 år.

Det blev fejret efter alle kunstens regler med både kaffemik, reception og åbent hus.

Skolen og ikke mindst eleverne havde sat alt ind på at markere dagen - og mangen en narsarmiut kunne gå hjem med gode tilbud på grønlandske frostvarer skolens butik og godt mætte efter grillet moskusbøf serveret af eleverne, fortæller Kujataani Tamanut.

En gummiged ankommer med isterningerne til festen.
Foto: Anne Marie Knudsen
- Det var eleverne, der stod for hele den kulinariske side af arrangementet - med en hjælpende hånd fra et par faglærere fra Food College i Aalborg, fortæller Anne-Marie Knudsen, der er uddannelseschef på Inuili.

Levnedsmiddelskolen Inuili (grønlandsk: Nerisassiornermut ilinniarfik Inuili) er Grønlands eneste skole med uddannelse på fødevareområdet. Skolen ligger i Narsaq i Sydgrønland. Den tilbyder udannelse som blandt andet kok, tjener, slagter og bager.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar